Múlt szombaton, Budakeszin rendezték az U12-es bajnokság 10-es régiójának soron következő, hatodik fordulóját, amelyben változatlanul az A-csoportban érdekelt U12-es csapatunk. A bajnokság ezen szakaszában már stabilak az erőviszonyok, így új ellenfél már ritkan jut fel a legjobb három közé. A hétvégi ellenfelek is már jól ismertek voltak. Az örök rivális BSC mellett a Pilis Basket jutott vissza az A-ba.

Utóbbi ellen kezdtünk. A mérkőzésnek plusz színezetet, a kis Kosoknak pedig plusz motivációt adott, hogy a szezon eddigi egyetlen vereségét két fordulóval ezelőtt pont a Pilis ellen szenvedték el egyetlen ponttal, amikor hiányosan, és messze legrosszabb formájukat mutatva léptek pályára. Ez alkalommal már más volt a helyzet. A Pilis helyzetét nehezítette, hogy pont előttünk a BSC ellen játszottak egy nehéz meccset, amelyen bár vezettek, az utolsó negyedben ellenfelük megfordította az állást, így fáradtan, és némileg csalódottan léptek ellenünk pályára. A Kosok emlékezve a két fordulóval ezelőtti mérkőzésre tettek róla, hogy ne legyen kérdéses a találkozó kimenetele. Bár kicsit álmosan kezdtünk, végig a megbeszéltek szerint, kiegyensúlyozott játékot mutatva győztük le a Pilist. Külön dícséret jár a srácoknak, ugyanis az előző forduló után, most ismét megdobták a 100 pontot.
Következett a BSC. A jól ismert ellenfél elleni mérkőzés papírforma eredményt hozott. A találkozón többé-kevésbé kiegyensúlyozottan tudtunk játszani, az újonnan beépített taktikai elemek néhol a játékban is megjelentek, amelyért külön dícséret jár a kis Kosoknak.

Eredmények:
🏀BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U12F – PILIS BASKET 102-39
🏀BSC Levi – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U12F 62-75

Még egyetlen, a hetedik forduló vár a csapatra, amelyen már nem hibázhatunk, annak érdekében, hogy a legjobb helyről várjuk a 8. forduló idejében rendezett keresztjátékot a budapesti régió csapatai ellen. Addig folytatjuk az edzőmérkőzések során, amely keretében következő ellenfelünk a KLKS gárdája lesz jövő héten, amelynek ezúton is nagyon köszönjük a partnerséget.
HAJRÁ KOSOK!