PVSK-VEOLIA vs BKG PRIMA Akadémia

92-73

(19-18, 17-12, 23-26, 33-17)

PRIMA: Nshimba 9, Nagy Be. 7, Büki 2, Newman 11, Nagy Bo. 40/15 cs.: Edelényi, Csomós, Bartos 2, Szeleczki, Halász 2, Galambos, Szabó

Bobi büntetőivel kezdődött a meccs. Joel ziccerrel folytatta a Kosok kezdését. Horti hármassal indította el a hazaiak szekerét. Joel ismét közelről villant. Horti ziccerrel válaszolt, ekkor azonban Lóri is ziccert dobott. Horti újra “lecsapott”, erre ezúttal Jake felelt közelről (7-10). Bobi középtávolit dobott, Bíró büntetőzött. Frank ziccerrel szólt a meccshez, Joel hatalmasat zsákolt (11-14). Frank triplával egalizált, Jake közelivel tartotta a Kosok előnyét. Halász hármast dobott, majd rövid gólcsendet követően Joel talált be újra (17-18). A negyed utolsó kosara Igrutinovic nevéhez fűződik (19-18).

A második negyed kezdődött. Igrutinovic ismét villant, Áki közelről kontrázott rá. Antoni és Mokánszki dobtak pontot, Bobi büntetővel tartotta a mieinket (25-21). Németh dobott be egy távolit, kicsit elléptek a hazaiak (28-21). Benjit hárompontos közben faultolták, be is dobta mind a hármat. Mokánszki közelről válaszolt. Benji folytatta a pontos büntetőzést (30-26). Horti és Harka egy-egy közelit értékesítettek. Jake büntetője után Igrutinovic dobott ziccert, melyre Bobi szintén ilyen távolságból válaszolt (36-29). Jake büntetővel állította be a félidei eredményt (36-30).

A nagyszünetet követően Molnár dobott ziccert. Ezután végre megérkezett az első “Batyis” hármas Bobi révén. Halász és Molnár ziccert dobtak (42-33). Molnár újabb közelijével tíz pont fölé nőtt a hátrány. Kos-roham vette kezdetét. Joel büntető után egy ziccert is dobott. Benji csatlakozott, s közelről villant (44-38). Horti közelije után Bobi értékesített büntetőt, majd egy triplát is (46-42). Jake ziccerével, később büntetőjével egészen egy pontra zárkóztak a Kosok (46-45). Mokánszki és Bíró léptek elő a homályból, de Bobi tudott válaszolni (50-47). Ezt követően ismét betalált, újra mínisz egy volt (50-49). Igrutinovic büntetőzött, Bobi ziccerezett. Igrutinovic büntetőt dobott, Bobi triplát süllyesztett el, átvettük a vezetést (53-54). Sajnos csak egy pillanatra, mert Plézer szintén hármast dobott (56-54). Bobi középtávolival egyenlített ki (56-56). Ekkor azonban Igrutinovic is beemelt egy hármast (59-56).

Az utolsó tíz perc következett. Antoni 2+1-es kosarat dobott, majd még egyet, ismét nagy lett a hátrány (65-56). Bobi hárompontost dobott, majd középtávolit (65-61). Bobi büntetőzött, két pontra jöttünk vissza (65-63). Ekkor azonban Antoni és Halász is beemeltek egy-egy hárompontost (71-63). Bobi büntetőt értékesített, majd egy ziccert is (71-66). Bíró hárompontost dobott, majd Antoni közelit. Radó emelt be egy távolit, de erre még volt Bobinak egy válasza (79-69). Antoni hármassal felelt, Bíró ziccerrel, erre már nem akadt a Kosoknak felelete (84-69). Radó büntetőt, majd hármast dobott. Bobi büntetőzött, majd Radó is. Antoni újabb hármast dobott, majd a végeredményt Bálint állította be egy ziccerrel (92-73).

Statisztika

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Szrecsko Szekulovics : Először is szeretnék gratulálni a szurkolóknak. Ilyen szurkolás a b csoportban szerintem nem volt még. Nagyon sokat segített ez a hangulat a játékosainknak. Az első félidőben nagyon görcsösek voltunk, nem találtunk be kintről, a második félidő rendben volt, a fiatalok is nagyon jól szálltak be a játékba. Radó Ádám nagyon jól játszott a végén, végül nyertünk. Örülök, hogy a PVSK visszatért a Lauberbe, még egyszer nagyon köszönöm a szurkolóknak, amit értünk tettek ma este.

Vendég edző nyilatkozata
dr. Nagy Ágoston : Győzni jöttünk, csalódott vagyok nagyon. Jól ismerjük a Pécset, első félidőben 10/0 volt a hárompontosunk, ezt nehéz túlélni, bár úgy nézett ki a harmadik negyed végén, hogy sikerült. Aztán jött a negyedik negyedben egy perc, amikor kaptunk három hárompontost, ezt már nem lehetett túlélni. Szépen védekeztünk, ettől függetlenül bedobták a helyzeteket. Sajnos kikaptunk szerzett-eladottban, asszisztban, lepattanóban, tehát a mezőnymunkában. Ez így mindenféleképpen egy csalódás, mert bizonyos dolgokra külön koncentráltunk, a dobóteljesítményünk nem volt jó. Remélem, ha legközelebb találkozunk, győztesként megyünk le a pályáról.